- 3 szklanki mąki (ja dałam 1,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej i 1,5 szkl mąki pszennej)
- 250 ml gorącej wody
- jajko
- 3/4 łyżeczki soli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki umieść w misce robota i wyrabiaj ciasto na najmniejszych obrotach. (oczywiście można też ręcznie)
- Następnie stół posyp delikatnie mąką, wyciągnij ciasto i podziel na dwie części.
- Rozwałkuj ciasto na grubość ok 2 cm i wycinaj koła (ja użyłam dużej szklanki).
- Układaj gotowe koła na opruszonej mąką desce, stole itp..
Przygotowanie nadzienia:
- twaróg chudy 300 g (najlepiej mielony)
- jajko
- miód 2 łyżka
- cynamon
- wanilia (ekstrakt)
Wszystkie składniki wymieszać bardzo dokładnie (widelcem) a następnie nakładać łyżeczką do przygotowanego ciasta.
Gotować: 2 min od wypłynięcia.
Byłam pozytywnie zaskoczona jak dobre wyszły !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz