Jagody GOJI
Jagody Goji to jedne z najzdrowszych znanych owoców.
Są bogactwem składników odżywczych, przez co wykazują szeroki wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu.
- Wzmacniają odporność,
- poprawiają wzrok,
- osłaniają wątrobę,
- przypisuje im się także właściwości przedłużające życie z uwagi na silne działanie antyoksydacyjne.
Charakteryzują się słodkim smakiem i najlepiej smakują prosto z drzewa, ale również w wersji suszonej stanowią smakowitą i doskonałą przekąskę.
W porównaniu z innymi owocami, świeże owoce goji zawierają najwięcej zeaksantyny, β-karotenu, ryboflawiny, selenu i żelaza. zawierają także witaminy: C, E oraz z grupy B (B1, B2, B6), a także takich składników mineralnych, jak: wapń, potas, , i cynk. Dodatkowo są bogate w błonnik pokarmowy, antyoksydanty luteinę, flawonoidy oraz polisacharydy i german wzmacniające układ odpornościowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz