Potrzebne:
- filet z mintaja (lub innej ryby)
- mieszanka warzyw
- papryka czerwona
- kiełki
- przyprawy
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
Rybę umyć. włożyć do naczynia w którym przygotujemy ją na parze.
Mieszankę warzyw wsypać na patelnię i podpiec (najlepiej bez tłuszczu).
Paprykę umyć, pokroić w paski i ułożyć na talerzu, następnie nałożyć część warzyw, rybę, znów paprykę i resztę warzyw. Obok ułożyć kiełki. Całość skropić sokiem z cytryny, doprawić do smaku i skropić oliwą z oliwek.
Smacznego ;)
Mintaj - pyszna rybka :)
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuńTwój przepis prezentuje się fantastycznie - jestem pewna, że mintaj w tej postaci jest naprawdę smaczny... Jeśli natomiast chciałabyś spróbować innych ryb, proponowałabym Ci kupić łososia. Możesz przygotować go według jednego z przepisów widniejących pod adresem https://mowisalmon.pl/
OdpowiedzUsuń