piątek, 15 marca 2013

Mintaj na parze z warzywami


Potrzebne:
  • filet z mintaja (lub innej ryby)
  • mieszanka warzyw
  • papryka czerwona
  • kiełki
  • przyprawy
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
Przygotowanie:

Rybę umyć. włożyć do naczynia w którym przygotujemy ją na parze. 
Mieszankę warzyw wsypać na patelnię i podpiec (najlepiej bez tłuszczu).
Paprykę umyć, pokroić w paski i ułożyć na talerzu, następnie nałożyć część warzyw, rybę, znów paprykę i resztę warzyw. Obok ułożyć kiełki. Całość skropić sokiem z cytryny, doprawić do smaku i skropić oliwą z oliwek.

Smacznego ;)


3 komentarze:

  1. Twój przepis prezentuje się fantastycznie - jestem pewna, że mintaj w tej postaci jest naprawdę smaczny... Jeśli natomiast chciałabyś spróbować innych ryb, proponowałabym Ci kupić łososia. Możesz przygotować go według jednego z przepisów widniejących pod adresem https://mowisalmon.pl/

    OdpowiedzUsuń