czwartek, 11 kwietnia 2013

Mintaj pieczony w folii z sałatką i domowymi frytkami


Smak wyszedł przepyszny ! Aż sama byłam zaskoczona :)

Składniki:

  • filet z mintaja (pół)
  • pół łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawa włoska (1 łyżeczka)
  • mały ząbek czosnku 
na sałatkę:

  • rukola (mała garść)
  • mieszanka sałat (mała garść)
  • feta (kilka kostek)
  • papryka (1/4)
  • ogórek kiszony (1 mały)
  • przyprawy
  • oliwa z oliwek
Przygotowanie:

  • RYBA:
Filet dokładnie umyć i odsączyć z wody przy pomocy papierowego ręcznika. Następnie zrobić marynatę (do szklanki/miseczki wlać olej, dodać przyprawy i wycisnąć czosnek) i obtoczyć w tym rybę. Przygotować kawałek folii aluminiowej i położyć na nią przygotowaną rybę, zawinąć (jak prezent). Piec przez ok 20-25 w temperaturze ok 170 stopni.

Na sałatkę, nie będę podawał przepisu, bo to banalnie proste ;p

*
Jedna porcja dostarcza:

3 komentarze: