środa, 10 kwietnia 2013

Wegetariańska pizza razowa na grubym cieście

(uwielbiam pizze na grubym cieście, ale robiłam też na cienkim i smakowała równie dobrze)

Składniki:
  • mąka pszenna razowa (2 łyżki)
  • drożdże suszone (1 łyżeczka)
  • proszek do pieczenia (1 łyżka)
  • woda letnia (2-3 łyżki)
  • cukier (1 łyżeczka)
Przygotowanie:
Wsypać mąkę, drożdże do miski, dodać 2 łyżki wody i dosypać cukier -wymieszać. Dodać proszek do pieczenia. Gdy ciasto będzie zbyt suche dodać więcej wody. Uformować kulę i odstawić na ok 20 min w ciepłe miejsce.
Po upływie tego czasu, rozwałkować ciasto (nie za mocno, w zależności od wielkości i grubości ciasta jakie chcemy uzyskać) i ułożyć dodatki.
Piec w temp. 160 stopni przez ok 20-25 min.

*

Jeden kawałek zawiera:



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz